06 / 05 / 2024

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürmek için güçlü bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.



ABD Merkez Bankası-Fed Başkanı Jerome Powell tüm dünyanın gözünü diktiği konuşmasında enflasyonla mücadeleye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını söyledi. Kararlılığın önemini vurgulayan Jerome Powell 'Şimdi yaptığımız gibi doğrudan güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve sonuna kadar da devam etmeliyiz" diye konuştu. 

Fed Başkanı Jerome Powell Cato Enstitüsü'nün 40. Yıllık Para Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Geçirilen ağır pandemi sürecinin ekonomiyi ciddi şekilde bozduğu ve risklere yol açtığına hatırlatan Fed Başkanı Jerome Powell salgının etkilerinin bu kadar güçlü olmasaydı bu kadar yüksek enflasyonun görülmeyeceğini belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell salgının talep kayması ve arz yönlü kısıtlamalara yol açtığını böylece enflasyona katkıda bulunduğunu aktardı.

Salgının iş gücünde de azalmaya neden olduğunu belirnten Fed Başkanı Powell, arz üzerindeki kısıtlamaların arttığını sıkı iş gücü piyasası koşulları ile ücretler üzerinde yukarı yönlü baskının oluştuğuna dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön