18 / 05 / 2024

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürmek için güçlü bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.



Fed olarak enflasyonu yüzde 2'ye düşürme hedefi doğrultusunda fiyat istikrarı için sorumluluğunu kabul ettiklerini söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell 'Şimdi yaptığımız gibi doğrudan, güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve iş bitene kadar devam etmeliyiz" diye konuştu.

Enflasyonun hedefin üzerinde kaldığı sürece riskin o kadar büyük olacağını kaydeden Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını anımsattı.

Fed Başkanı Powell dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

Powell, enflasyonla mücadeleye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını, dış politik değerlendirmeleri de asla dikkate almadıklarını anlattı. Enflasyon beklentilerinin çapalanmasının da önemine dikkati çeken Powell, enflasyon hedefin üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa, halkın ekonomik karar verme sürecine daha yüksek enflasyonu doğal olarak dahil etmeye başlayacağı endişesinin de o kadar büyük olduğunu aktardı. Fed Başkanı Jerome Powell iş gücü piyasasında talebin hala çok güçlü olduğunu, kalıcı iş gücü açığının zorluklar yaratacağını anlattı.

Editör Notu: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 04.28'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 24 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 1.001 lira değerindedir.

Bakan Bilgin'den son EYT açıklaması! Bir müjde daha geldi

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Herkes o telefonu konuşuyor! Huawei Mate 50 Pro 9 Eylül 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön