06 / 05 / 2024

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonla boğuşurken merkez bankasını doğrudan politika etkisinin dışında tutmanın zor ve gerekli kararlar alınmasına izin verdiğini söyledi.



Başkan Powell, İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen Uluslararası Merkez Bankaları Bağımsızlığı Sempozyumu'nda konuştu.

Başkan Powell, fiyat istikrarının sağlıklı bir ekonominin temeli olduğunu ve zamanla halka ölçülemez faydalar sağlayacağını açıklayarak, "(Merkez bankalarının kararları) Aldığımız kararlar üzerinde doğrudan siyasi bir etkinin olmaması, kısa vadeli politik unsurları göz önünde bulundurmadan ihtiyaç duyulan önlemleri alma imkanı tanıyor." şeklinde konuştu.

Fed Başkanı Powell dan çok önemli açıklama! 

Powell ayrıca, Fed'in iklim değişikliğiyle mücadele için piyasa düzenleme yetkilerini kullanması yönündeki son çağrılara da yanıt verdi.

Fed'in yasalar ile belirlenmiş görev alanı içerisinde hedefler ve sınırlarına uygun şekilde davranmasının önemini işaret eden Powell, "İklim değişikliğini doğrudan ele alan politikalarla ilgili kararlar hükümetin seçilmiş organları tarafından alınmalı. Böylece halkın seçimlerle ifade edilen iradesi yansıtılmış olur." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön