05 / 05 / 2024

Fed'in faiz kararı için 75 puan açıklaması! Fed faiz kararında son dakika!

Fed'in faiz kararı için 75 puan açıklaması! Fed faiz kararında son dakika!

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Peki Fed faiz kararı ne olacak? Fed faiz artırımı yapacak mı? Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, konuyu değerlendirdi...



Yarınki toplantı için beklentilerin yüzde 75 olasılıkla 75bp faiz artırılması, yüzde 25 olasılıkla ise 100bp faiz artırılması yönünde olduğuna vurgu yapan Besta Naz Süllü, "Halbuki birçok Fed yetkilisi 75bp faiz artışını desteklediği yönünde sözlü yönlendirme yapmış olsa da piyasa azımsanmayacak bir olasılıkla 100bp faiz artırımını olasılıkların içine dahil ediyor" açıklamasında bulundu.

Fed in faiz kararı için 75 puan açıklaması! Fed faiz kararında son dakika! 

Fed'in sürpriz yapması halinde fiyatlaması da kripto paralar ve Fed öncesi endekslerde ufak çaplı satıcılı seyirlere neden olduğunu aktaran Süllü, "ABD’de resesyon endişeleri dün Beyaz Saray düzeyinde yapılan açıklamalarla beklenmediği ve yüzde 3 işsizlik oranı ile tarihte hiçbir zaman resesyon yaşanmadığı dile getirildi" şeklinde konuştu. Bunun bir yandan Fed’in daha büyük hamle yapabileceğinin önünü açtığına  vurgu yapan Süllü, bu toplantıda 75 baz puanlık artış beklediklerinin altını çizdi. Süllü, 100bp faiz artışını ise bu ve bir sonraki toplantılarda beklemediklerini dile getirdi. 

Fed in faiz kararı için 75 puan açıklaması! Fed faiz kararında son dakika! 

"Halihazırda metal ve emtia fiyatları düşüş trendine girerken, ABD 5 yıllık swap faizlerindeki aşağı kırılım bize enflasyon beklentilerinin bir nebze durulduğunu gösteriyor" ifadelerini kullanan Beste Naz Süllü, yılın geri kalanında 200bp faiz artırımı beklenen FOMC’de temmuz ayı toplantısının rahat geçmesini ve sonrasında kararın sindirilmesinden sonra piyasa 100bp risk gördüğü ve satış yaptığı kısmı geri alarak yukarı bir miktar kripto paralarda tepki beklendiğini dile getirdi. Süllü, "Bu nedenle FOMC’den sürpriz bir karar ya da Powell’ın açıklamalarında ters köşe bir nokta olmadığı sürece rahat bir FOMC ve sonrasında risk iştahında artış bekliyoruz" ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı. 

Altın 1 ay sonra o rakamı görecek! Tahminleri bir bir tutan İslam Memiş'ten flaş açıklama! Altını olanlar hemen bakın!

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön