02 / 05 / 2024

Fed, faiz oranlarını sabit bıraktı!

Fed, faiz oranlarını sabit bıraktı!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Peki şimdi neler olacak? İşte ayrıntılar...



Varlık alımları mart başında sona erecek

Fed'in açıklamasında, koronavirüsün yeni varyantları da dahil olacak şekilde ekonomik görünüme yönelik risklerin sürdüğü ifade edildi. 

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı planladığı yinelenen açıklamada, bu hedeflere destek olmak için federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0.25 arasında tutulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, faiz oranını yükseltmenin 'yakında' uygun olacağının beklendiğine vurgu yapılırken, varlık alımlarının mart ayı başında sona erdirileceği aktarıldı.

Fed, faiz oranlarını sabit bıraktı!

Varlık alımlarını azaltma hızının 30 milyar dolar şeklinde korunduğuna dikkat çekilen açıklamada, bankanın hedeflerine ulaşmasına engel olabilecek risklerin oluşması halinde para politikası duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacağının altı çizildi.

Öte yandan Fed, yaptığı bir diğer açıklamada, bilanço azaltma prensipleri üzerinde de anlaşıldığını ve bilanço azaltımının faiz artımından sonra başlayacağını belirtti.

Dolar ve euroda son durum ne?

İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

Dolarda kritik gelişme! Büyük yıkım geliyor!

Gram altın 1.450 lira olacak iddiası! Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek!

Zam farklarında flaş açıklama! Kim ne kadar alacak?

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

 


Geri Dön