27 / 04 / 2024

Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

 Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

Enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldi, Fed'in toplantı tutanakları açıklandı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı da faiz artımında kararlılık mesajı verdi. İşte piyasaları etkileyecek üç önemli gelişme



Amerikan Merkez Bankası Fed'in politika faizini üçüncü kez 75 baz puan artırarak yüzde 3,00 - 3,25 aralığına yükselttiği ve agresif adımlarının devam edeceği sinyalini verdiği son toplantısının tutanakları yayımlandı. Toplantı tutanaklarına göre birçok katılımcı, ekonomik görünüm üzerindeki ciddi ters etki riskini düşürmek için daha fazla sıkılaşma hızını ayarlamanın önemli olacağını ifade etti. Toplantıya katılan bir çok yetkilinin ücret ve fiyat sarmalı riskinden söz ettiği belirtilirken beklendiği gibi Eylül ayında ABD Merkez Bankası'nın net gelirinin de düştüğü ifade edildi. Toplantıya katılanlar bir bölümünün para politikasının daha kısıtlayıcı olması durumunda risklerin iki yönlü olacağını ifade ettiği belirtilirken katılımcıların bir çoğunun enflasyonda istenen hedeflere yaklaşılıncaya kadar kısıtlayıcı duruşun sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı. Toplantıya katılanlara göre diğer ülkelerde para politikası sıkılaşmasının domino etkisi yoluyla ABD ekonomisine etkileri olabileceği de belirtildi.

Tutanaklara göre yavaşlayan iş gücü piyasasına rağmen Fed yetkililerinin faiz artışında kararlı olduğu ifade edilirken bir çok katılımcı komite hedeflerine ulaşılması için gerekli federal finansman yoluyla ilgili değerlendirmelerini yükseltti. Katılımcılar enflasyonu dizginlenmek için uygulanan faiz politikasının kümülatif etkilerini değerlendirirken bir noktada faiz artımının yavaşlatılmasının da gerekeceği noktasında birleşti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön