27 / 04 / 2024

Fed toplantı tutanakları

Fed toplantı tutanakları

Enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldi, Fed'in toplantı tutanakları açıklandı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı da faiz artımında kararlılık mesajı verdi. İşte piyasaları etkileyecek üç önemli gelişme

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Federal Reserve (Fed), politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutarak beklenen kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında gelecekte faiz oranlarına yönelik herhangi bir ipucu vermemesi ve ekonomik büyümede yavaşlama beklentisi ifade etmesi, altın fiyatlarında negatif bi

Küresel piyasalar fed’in güvercin mesajlarıyla primlendi!

Fed tutanaklarına göre yetkililer son faiz toplantısında para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiğini vurgularken, risklerin ise daha dengeli hale geldiğini belirttiler. Tutanaklarla birlikte Fed yetkililerinden de olumlu açıklamalar geldi.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Fed’den 25 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyor!

Para piyasalarında Fed’in gelecek haftaki toplantısında faizi 25 baz puan artırması Haziran başından beri ilk kez yüzde 100 olarak fiyatlanmaya başladı.

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

Küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, Fed'in açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağına yerleşti.

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fed'in faiz kararı ne olacak?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısı piyasalar tarafından merak ediliyor. Peki Fed faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

Piyasaların gözü  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda. Peki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? 

Fed toplantı tutanakları Haberi

Fed toplantı tutanakları

Piyasalar bugün iki önemli veriye kilitlenmişti. İlki ABD'de açıklanan ÜFE verisiydi. Bu veri beklentilerin üzerinde geldi. Akabinde Amerikan Merkez Bankası Fed'in toplantı tutanakları açıklandı. ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) beklentilerin üzerinde açıklanması ve toplantı tutanaklarından 'faiz artırımı ve sıkı para politikasıyla ilgili hedefe ulaşılana kadar,  gidilmesi gerektiği' mesajının çıkması piyasalarda dövizi hareketlendirecek gelişmeler olarak değerlendiriliyor. Piyasalar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'nin faiz artımı politikası ve sıkılaşma mesajıyla da dalgalanacak.

ABD'de ÜFE yüzde 8.5

 ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylülde yüzde 0.4; yıllık olarak ise yüzde 8.5 artarak beklentileri aştı. Piyasa beklentisi ÜFE'nin yüzde 8.4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. ABD'de ÜFE, ağustos ayında yüzde 8.7 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek ÜFE ise bir önceki aya göre yüzde 0.3 artarken, yıllık bazda ise yüzde 7.2 arttı.

Fed...