29 / 04 / 2024

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...



Amerikan Merkez Bankası (Fed) enflasyonla mücadele çerçevesinde politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 - 5,50 bandına çıkardı. Faizler böylece 2001 yılı Ocak ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Kararın oybirliğiyle alındığı öğrenildi.

Fed’in faiz kararına ilişkin ekonomistlerin beklentisi de 25 baz puanlık artış olması yönündeydi.

Karar metninde enflasyonu düşürmek amacı ile ek sıkılaştırmanın ölçüsünün değerlendirileceğine vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada “Gelecekteki politika adımları, sıkılaştırmanın etkisine, ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olacak” ifadeleri kullanıldı.

 SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği aktarılarak “Son göstergeler ekonomi aktivitenin ılımlı bir hızda genişlediğini gösteriyor” şeklinde değerlendirme yapıldı.

ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğu tekrar edilirken, kredi sıkılaşmasının ekonomik faaliyeti baskılayabileceği vurgulandı. Bilanço daraltma hızının duyurulan şekilde devam ettirilebileceği aktarıldı.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön