15 / 05 / 2024

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

Geçen ay faiz artırımlarına ara veren Fed temmuz ayı toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırdı. Faizler böylece 2022 yılından beri 11’nci defa artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İşte detaylar...



Yetkililer, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürmek için kararlılığını tekrarladı.

Fed 2022 yılı Mart beri süren sıkılaşmadan sonra enflasyonda yavaşlama sinyalleriyle haziran ayı toplantısında oybirliğiyle faizleri sabit bırakma kararı almıştı. Başkan Jerome Powell, gelecek toplantılarda yetkililerin daha fazla faiz artışını uygun gördüğü şeklinde sinyaller vermişti.

Amerika’da son açıklanan haziran ayı enflasyonu yıllık yüzde 3 olarak son iki senenin en düşük seviyesine inmişti. Enflasyon 2022 yılı Haziran ayında yüzde 9,1 ile rekor kırmıştı.

 SON DAKİKA! Fed faiz kararını açıkladı!

POWELL’DAN AÇIKLAMA

Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz kararının ardından yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde:

* Para politikasını 2022’den bu yana belirgin bir biçimde sıkılaştırdık. Gerekli olursa daha fazla sıkılaştırma yapabiliriz. Bu kapsamda, gelen verilere bakacağız.

* Gelecek toplantılarda faiz artırımı yapılması hususunda şu an için bir karar vermedik. Gerçekleşen faiz artırımlarının tam etkilerinin hedefine ulaşması zaman alacak.

* Ilımlı bir hızla ekonomik aktivite sürüyor. İstihdam piyasası halen sıkı. Enflasyon bir miktar düştü.

* Bazı sektörlerde sıkılaştırmanın etkilerini görmeye başladık.

Memur ve memur emeklisine şimdi de Ağustos 2023 müjdesi! Yüzde 70 zam ve 3 kat ödeme! Detaylar peş peşe geldi!

SSK, 4A ve 4B’lilere emeklilik şoku! Tüm hayalleriniz tepetaklak olabilir! Hizmet dökümüne acil bakın!

Benzin, motorin ve LPG’de son dakika müjdesi! Resmen düğmeye basıldı! Arka arkaya zam gelmişti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön