05 / 05 / 2024

Fed'den flaş duyuru!

Fed'den flaş duyuru!

ABD Merkez Bankası (Fed), ABD'li şirketlerin zayıflayan talebe ilişkin artan endişelerle ekonomik görünüm konusunda daha karamsar hale geldiğini bildirdi.



Fed,ABD ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin bir değerlendirmeyi içeren "Bej Kitap" raporunun Ekim sayısını yayınladı.

Bankanın 12 şubesinden alınan analizler kullanılarak derlenen rapor, ekonomik aktivitenin mütevazı bir şekilde toparlandığını, ancak koşulların sektörler ve bölgeler arasında farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

Rapora göre, perakende harcamalar, isteğe bağlı harcamaların azalması nedeniyle nispeten sabit bir seyir izledi ve otomobil satıcıları, sınırlı stoklar, yüksek araç fiyatları ve artan faiz oranları nedeniyle sabit satış bildirdi.

Raporda, seyahat ve turizm faaliyeti keskin bir şekilde artarken ve imalatta düşüş rapor edilirken, tedarik zinciri aksamalarının kısmen hafiflemesi nedeniyle imalat faaliyetinin çoğunlukla sessiz kaldığı ve bölgede sabit veya artıyor olduğu tespit edildi.

Fed'in raporu, yükselen ipotek (ipotek) faiz oranlarının ve ev fiyatlarının ev satışlarını düşürmeye devam ettiğini belirtiyor. 

Raporda, "Zayıflayan talebe ilişkin artan endişelerle görünüm daha karamsar hale geldi." analizinde bulunuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön