14 / 05 / 2024

FED'den kritik enflasyon açıklaması!

FED'den kritik enflasyon açıklaması!

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik görünümün Mayıs ayından bu yana kötüleştiğini ve görünüme ilişkin belirsizliğin yüksek kaldığını ve ülkedeki enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek kaldığını bildirdi.



Rapor, daha zayıf bir ekonomik görünüm ve daha yüksek faiz oranlarının şirket değerlemelerini baskı altına alırken, gayrimenkul değerlemelerinin artmaya devam ettiğini tespit etti.

FED den kritik enflasyon açıklaması!

Raporda, "Değerlemeler yüksek olduğunda ev fiyatları şoklara karşı özellikle hassas olabilir" denildi. ifadesi kullanılmıştır. Bu arada, Federal Rezerv Başkan Yardımcısı Lael Brainerd, rapora ilişkin değerlendirmesinde, hanehalkı ve işyeri borçlanmasının son altı ayda genel olarak istikrarlı olduğunu ve hanehalklarının ve işletmelerin bir bütün olarak hizmet sunumunda bir artış gördüğünü bildirdi.

Raporda belirtilen risklere dikkat edilmesinin ve finansal sistemin dayanıklılığını desteklemek için ulusal ve uluslararası düzenleyicilerle çalışmanın önemine vurgu yapan Brainard, günümüzün küresel finansal politikasının hızlı ve eş zamanlı olarak sıkılaştırılmasına, yüksek faiz oranlarının eşlik edeceğini söyledi. enflasyon ve buna bağlı yüksek belirsizlikler olduğunu söyledi. Salgınlar ve savaşlar, şokları kırılganlığı artırdı.

 


Geri Dön