29 / 04 / 2024

FED'in dolar raporu ortaya çıktı! Banka koşulsuz taahhüt verdi

FED'in dolar raporu ortaya çıktı! Banka koşulsuz taahhüt verdi

ABD Merkez Bankası FED'in enflasyonla mücadele ve doların küresel piyasalarda güçlü konumunu sürdürebilmesi için attığı adımlara ilişkin hazırladığı 'Para Politikas Raporu' yayınlandı. Bankanın yılda iki kez hazırladığı raporda "koşulsuz" taahhüt bulunuyor.



ABD Merkez Bankası FED, kongreye sunduğu yarı yıllık Para Politikası Raporu'nu yayımladı. Raporda Fed, fiyat istikrarını sağlama taahhüdünün "koşulsuz" olduğunu vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın haftaya Kongre'de sunacağı raporda, enflasyonun Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) uzun vadeli yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde seyrettiği ifade edildi.

Raporda, fiyat baskılarının arz ve talep dengesizliklerini, yüksek enerji ve gıda fiyatlarını ve son derece sıkı iş gücü piyasasından da kaynaklanan daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı kaydedildi.

Genel ekonomik faaliyetin yılın ilk çeyreğinde yavaşlamasına rağmen hanehalkı harcamaları ve işletmelerin sabit yatırımlarının güçlü kalmaya devam ettiğine işaret edilen raporda, son göstergelerin özel sabit yatırımların ılımlı olabileceğini ancak tüketici harcamalarının güçlü olduğunu gösterdiği bildirildi.

Raporda, "Reel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) ikinci çeyrekte ılımlı bir artış yolunda görünüyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Komitenin yüksek enflasyonun önemli zorluklar getirdiğinin farkında olduğu vurgulanan raporda, "Komitenin, güçlü bir iş gücü piyasasının sürdürülmesi için gerekli olan fiyat istikrarını yeniden sağlama taahhüdü koşulsuzdur." ifadesi kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön