29 / 04 / 2024

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği de belirtiliyor.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) merakla beklenen toplantısında, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Haziran'da bir duraklamaya yönelik eğilimi göz önüne alındığında, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizlerde değişiklik yapmasını beklemediğini kaydetti.

Fed in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Yine paylaşılan detaylara göre, bununla beraber, beklenenden daha güçlü ekonomik verilerin, şimdiden FOMC üyelerinin yaklaşık yarısını ek faiz artırımlarının gerekli olduğuna ikna ettiğini kaydeden Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey,  kredi koşullarında öngörülen sıkılaşmanın henüz gerçekleşmediğini ve faiz artırımlarının yerine geçemediğini, bu nedenle "şahinleri" haziran ayını atlamaya ikna etmek için FOMC'nin temmuz ayı faiz artırımına kapıyı sonuna kadar açık bırakabileceğini belirtti.

Yine verilen bilgilere göre, ekonomideki yeniden ivmelenme ve bankacılık krizinin kredi koşulları üzerindeki ılımlı etkisi sebebiyle Temmuz ayında FOMC'nin enflasyonu kontrol altına almak amacıyla faiz artırım döngüsünü yeniden başlatmasını beklediğini belirten Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey, FOMC'nin yılın geri kalanında faiz artırımlarına ara vermeden önce 25 baz puanlık bir artış daha yapabileceğini belirtti.

Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey açıklamasında şu ifadeleri kullandı "Şu ana kadar Fed'in kredi sıkılaştırmasına ilişkin beklentileri gerçekleşmedi. Kredi koşullarındaki sıkılaşma Fed'in işinin geri kalanını yapmayacaksa ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulabilir." 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön