17 / 05 / 2024

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği de belirtiliyor.



"Borç tavanı konusunun çözülmesi, Fed'in endişeleneceği konulardan birini daha azalttı"

Yine paylaşılan detaylara göre, ING Group Uluslararası Başekonomisti James Knigtley de borç tavanının askıya alınmasından sonra sıkı para piyasası koşullarının Fed'in işinin bir kısmını yaptığını belirtti.

Yine verilen detaylara göre, ,borç tavanı konusunun çözülmesinin Fed'in endişeleneceği konulardan bir tanesini daha azalttığını kaydeden Knigtley, özellikle likidite yönetimi ile ilgili olarak gözlemlenmesi gereken sonuçlar olduğunu bildirdi.

Knigtley ayrıca para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın Fed'in faiz artışı yapması için üzerindeki baskıyı azaltabileceğini de belirtti.

Aktarılan detaylara göre, Banka'nın haziran ayı toplantısında faiz artırımlarını pas geçebileceğini dile getiren Knightley, enflasyonda yavaşlama olmaması durumunda gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz artışı riskinin söz konusu olabileceğini belirtti.

Fed in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

"Banka krizi kredileri kısıtladı"

FWD Bonds'un Başekonomisti Chris Rupkey de açıklamasında Fed'in haziran ayında faiz artırımlarına ara vereceği öngörüsünde bulundu.

Banka krizinin kredileri kısıtladığını kaydeden Rupkey, faizleri yüzde 5,75'e kadar çıkarmak yerine kredi koşullarındaki bu sıkılaşmanın bu işi gördüğünü bildirdi.

Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy ise açıklamasında "Fed'in 2023 yılı temmuz ayı toplantısında politika faizini sabit tutma kararını açıklayacağını ve faiz oranlarını 25 baz puan artırmaya hazır olmasını bekliyorum." dile getirdi.

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön