28 / 04 / 2024

Fed'in faiz artırımı ile ilgili piyasalara kötü haber

Fed'in faiz artırımı ile ilgili piyasalara kötü haber

20 Eylül 2022'de toplanacak olan Fed Para Politikası Kurulu'nda faiz artışının 75 baz puan ile 100 baz puan arasında olması bekleniyor. FT'nin tahmin anketine katılan ekonomistler ise faiz artışıyla ilgili piyasaları sarsacak tahminlerde bulundu.



Financial Times’ın Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı ile ilgili anketinde katılan ekonomistlere göre Fed 2023 yılının sonuna kadar faizleri yükseltmeye devam edecek. Önümüzdeki hafta Salı günü (20 Eylül 2022) toplanacak ABD Merkez Bankası Fed’in Para Politikası Kurulu FOMC’nin faizi 75 baz puan artırması bekleniyor.Ancak, geçtiğimiz hafta ABD’den gelen oldukça güçlü veriler sonrasında bazı piyasa katılımcıları 100 baz puan faiz artırımının olasılık dışı olmadığını vurgulamıştı.  Vadeli işlemler piyasalarına göre ise Eylül  ayı faiz kararı Fed’in son parasal sıkılaştırma hamlesi olmayacak.

"Faiz yüzde 4 -5 aralığında olacak"

Financial Times’ın “Initiative on Global Markets at the University of Chicago’s Booth School of Business” ortaklığı ile gerçekleştirdiği finans uzmanları anketine göre, Fed politika faizi en az yüzde 4’e çıkacak ve 2023 sonuna kadar o düzeyde seyredecek. Halen Fed’in politika faizi yüzde 2.25 ile 2.50 arasında.Ankete katılan 44 ekonomistten neredeyse yüzde70’i Fed politika faizinin yüzde 4 - 5 arasında zirve yapacağını öngörüyor. Ankete katılanların yüzde 20 ise faizin daha da yükselmesi gerektiğini ifade ediyor.

"Fed faizi daha da yükseltmek zorunda kalabilir"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön