02 / 05 / 2024

Fed'in faiz kararına kripto para piyasası ne tepki verecek?

Fed'in faiz kararına kripto para piyasası ne tepki verecek?

FED’in faiz kararını açıklamasına negatif yönde cevap veren Bitcoin’de (BTC) tekrar bir düşüş olup olmayacağı merak konusu.



Bununla ilişkili olarak Coindesk‘in haberine göre, kripto para analistleri BTC‘nin faiz artırımına nasıl tepki vereceği konusunda ikiye ayrılmış durumda.

Bazı analistler, FED’in faiz oranında 75 baz puan yükseltme yapmasından sonra Bitcoin fiyatında bir düşüş olacağını öngördüğünü söylerken bazı analistler de BTC’nin faiz artışından sonra dirençli kalmasını bekliyor.

Kripto para firması Blofin’de yer alan Griffin Ardern, FED’in karaı sonrası Bitcoin fiyatında bir düşüş olacağını belirterek şunları söyledi:

“Kripto piyasasının genel risk seviyesinin makul bir seviyeye dönmediği göz önüne alındığında, BTC fiyatının FED’in faiz artırımından sonra %10’dan fazla düşmesi çok muhtemel.”

Analist Alex Kruger ise, kripto piyasasının 75 baz puanlık bir artıştan sonra küçük bir ralli görebileceğini düşünenler arasında yer alıyor.

“Bitcoin ve kripto piayasası FED’in faiz oranlarında 75 baz puanlık bir artıştan sonra küçük bir ralli görebilir. Ancak FED 100 baz puanlık bir artış yaparak sürpriz bir hamle yaparsa düşüş olabilir.”

Hatırlanacağı üezere FED, son toplantıda faiz oranında 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirdi. Bu artışla birlikte faiz oranları %1.5 ile %1.75 aralığına yükselmiş oldu.

FED, bu hamlesiyle birlikte 1994 yılından bu yana yaşanan en yüksek faiz artış oranı yapmış oldu.

Fed in faiz kararına kripto para piyasası ne tepki verecek?

FED faiz kararını bugün TSİ 21.00’da açıklayacak sonrasında ise  TSİ 21.30’da FED başkanı Jerome Powell soruları yanıtlayacak.

FED haftasına girilmesiyle CoinGecko verilerine göre son 7 günde %8.7’lik düşüş yaşayan Bitcoin, 21.334 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Editörün Notu: Bu haber 27 Temmuz 2022, saat 23.11'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 86 kuruş, euro 18 lira 131 kuruş, altının gramı ise 988 lira 09 kuruş değerindedir.

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye'de üretime ara verdi!

Bu habere dikkat! Fed kararı önce bunları bilmeniz gerekiyor

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir tarih verdi: Sıkı durun 40 TL olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön