02 / 05 / 2024

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye'de üretime ara verdi!

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye'de üretime ara verdi!

Otomobil fiyatlarındaki yükselişin önü alınamazken iki otomobil fabrikasında da Türkiye'deki üretimlerine ara verdiklerine dair duyuru geldi.



Tofaş ve Ford, Türkiye’de bulunan fabrikalarında bi süreliğine üretimi durduracaklarını ilan etti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirim yapan Ford ve Tofaş yetkilileri, ağustos ayında üretime ara verecek.

Ford ve Tofaş, Ağustos ayında üretime ara verecek

Haberler.com’un haberine göre, Tofaş’ın Bursa'da bulunan fabrikasında 8 ve 21 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Bakım-onarım çalışmaları gerekçesiyle üretime geçici olarak ara vereceği açıklanan şirketler, bakım ve revizyon çalışmaları için nöbetçi personel bulundurmayı da ihmal etmeyecek.

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye de üretime ara verdi!

Tofaş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, “Şirketimiz Bursa fabrikasında 8 Ağustos 2022– 21 Ağustos 2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım-tamir çalışmaları nedeniyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu aralıkta çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak  olup, fabrikamızda  nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Ford da KAP'a bildirdi


Geri Dön