29 / 04 / 2024

Fenix Yapı'dan Konyaaltı’na 250 liralık karma proje!

Fenix Yapı'dan Konyaaltı’na 250 liralık karma proje!

FENIX Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya Konyaaltı sahilinde hayata geçirilen Fenix Center projesiyle ilgili merak edilenleri anlattı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında Konyaaltı’nda 250 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen “Fenix Center” projesini kaleme aldı...

FENIX Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya Konyaaltı sahilinde, liman bölgesinde “Fenix Center” projesine başlarken ekibi, zemine göre hesabı ortaya koydu:

- Yapıyı sert zemine oturtmak için 1400 adet fore kazık çakmak gerekecek. Fore kazık işi toplam maliyet içinde 17 milyon liralık pay alacak.

Eyüp Mavi ile İstanbul’da buluştuk, temeli eylül ayında attıklarını belirtti:

-Projemiz denize 550-600 metre mesafede. Şu anda 13 metreye inmiş durumdayız. Saniyede 100 ton su atıyoruz.

250 milyon liralık yatırımla gerçekleşecek projeyi şöyle tanımladı:

- Karma bir proje yapıyoruz. İçinde suit otel, moda AVM ve rezidans daireler var. Ayrıca roofta Michelin yıldızlı bir şefin imzasını taşıyacak restoran planlıyoruz.

İnşaat döneminde 1000 kişiye istihdam yaratacaklarını kaydedip, rezidans bölümüyle ilgili şu noktanın altını çizdi:

-Yabancılar Antalya’da aldıkları evi yılda 1 ay kullanabiliyor.

Biz rezidans bölümündeki daireleri işletmeye dahil edeceğiz. Kullanmadıkları dönemlerde evleri müşterilere açacağız. Daha temel aşamasında olmalarına rağmen satışların iyi gittiğini vurguladı: 

- 100 daireyi satışa çıkarmıştık. Şu ana kadar 43’ünü sattık. Müşterilerin yüzde 50’sini çoğu Avrupa ülkelerinden yabancılar oluşturuyor.

“Fenix Center”ın kat sayısını merak ettim, şu yanıtı verdi:

- Aslında 30 kata kadar çıkma iznimiz var. Ancak, bölgeye uyum açısından 16 katı aşmayacağız. 

Müşteri davranışıyla ilgili gözlemini aktardı:

- Döviz kurları arttıkça bizde satışlar anında hareketleniyor. Örneğin gurbetçi bir yatırımcı 40 daire almak istedi. 10 daire verebildik.

Projenin AVM bölümüyle ilgili iddiasını ortaya koydu:           

- Pandemiyle birlikte açık AVM konsepti öne çıktı. Biz de istendiğinde üstü kapatılabilecek AVM yapıyoruz. AVM’de konsept “Fashion Mall” olacak. Burada iddialı defilelere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz.

Projenin 2023’te tamamlanacağını kaydedip, ekledi:

- Projemiz 500 kişilik istihdam yaratacak.

Daire satışlarında uyguladıkları fiyat politikasını da şöyle anlattı:

-2 ay önce 440 bin liraya sattığımız dairenin benzerinin fiyatı bugün 590 bin liraya yükseldi. Projedeki her yüzde 10’luk satış sonrası fiyatı artırıyoruz. Erken alım yapanların kazançlı çıkması için böyle bir formül uyguluyoruz. 

“Fenix Center”da iki ayda 100 dairenin 43’ünün satılması, bölge ve projelere göre olmak kaydıyla gayrimenkulde hareketliliği gösteriyor.

Alıcıların yüzde 50’sinin yabancı olmasında döviz kurlarının yarattığı cazibenin etkisinin de olduğu anlaşılıyor.

Hamburg’da iki arsa aldık, Belediye Başkanı yemeğe davet etti

FENIX Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Almanya’da “Fenix BAU” adlı bir şirket kurduklarını belirtti: - Hamburg’da proje yapmak üzere iki arsa satın aldık. Arsaları aldığımızın ikinci günü Hamburg Belediye Başkanı bizi yemeğe davet etti. Belediye Başkanı’nın yemek davetinin destek amaçlı olduğunu vurguladı:

- Belediye Başkanı bizim hedeflerimizi öğrenip, önümüzü açmak için neler yapabileceğini sordu. Eyüp Mavi, Hamburg’dan bir de gözlem aktardı:

- Hamburg’da 6 müteahhitlik firması vardı. Biz 7’nci olduk. Ardından ekledi:

-Fenix BAU ile önümüzdeki yıllarda Berlin, Londra ve Amsterdam’a açılmayı planlıyoruz.

Web: http://fenixcenter.com.tr/

Fenix Center, Antalya'da 50 milyon liraya yükselecek!

 


Geri Dön