14 / 05 / 2024

Fenomen ekonomist Özgür Demirtaş’tan korkutan altın yorumu: “Bu hareketler normal değil!”

Fenomen ekonomist Özgür Demirtaş’tan korkutan altın yorumu: “Bu hareketler normal değil!”

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'tan altın fiyatlarına ilişkin kritik bir değerlendirme geldi. İşte detaylar...



“NORMAL DEĞİL”

Demirtaş, yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarında yaşanan bu düşüşün normal olmadığını ifade etti ve "Altın göçtü bir günde % eksi 3… Bu hareketler histerik ve normal değil" şeklinde yorumda bulundu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalardan edinilen bilgilere göre altın fiyatlarında haftanın son günü ciddi düşüş yaşandı. 1953 dolar seviyesine kadar çıkan ons altın fiyatı bugün 1864 dolara kadar düşüş yaşadı. 1180 liraya kadar çıkan gram altın fiyatında da ons ile birlikte ciddi düşüş gerçekleşti ve gram altın 1128 TL’ye kadar düştü. Çeyrek altın fiyatı ise 1840 TL oldu.

Fenomen ekonomist Özgür Demirtaş’tan korkutan altın yorumu: “Bu hareketler normal değil!”

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR, NERELİ?

12 Ağustos 1975’te başkent Ankara'da dünyaya gelen Özgür Demirtaş finans profesörü olarak biliniyor. Demirtaş, ilkokul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde bitirdi. Lise eğitimini de İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Üniversite sınavında ilk 50 içerisinde yer alarak büyük bir başarı elde eden Özgür Demirtaş, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı.

Üniversite lisans eğitiminin ardından yurt dışında eğitim gören Demirtaş, 1998 yılında finans doktorası için Boston College'a kabul edildi ve 2003 yılında doktor unvanını kazandı. Aynı sene içerisinde New York Şehir Koleji Baruch College'da yardımcı doçent unvanını alarak akademik kariyerine başladı ve 31 yaşında burada 'tenür' unvanını kazandı. Ayrıca, NYU-Stern School of Business'da da dersler vererek adını duyurdu. Yaptığı akademik çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergileri arasında yer alan, Journal of Financial Economics, Management Science, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Review of Finance'de yayınlandı. Demirtaş, 2012’de tenür unvanını bırakarak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanlığını yürütmeye başladı.

Altına ilişkin nokta atışı yorumlar yapan ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu açıkladı:

Tatlılara lezzet katan o ürün artık yatırım aracı oldu! Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor! Herkes buna yöneldi!

Altının yükseleceği tarihleri tek tek bilen ünlü ekonomistten flaş açıklama! “Getirisi altından yüksek olacak!”


Geri Dön