09 / 05 / 2024

Ferko Ilgaz'ı Abant'a rakip yapacak!

Ferko Ilgaz'ı Abant'a rakip yapacak!

Kastamonu Ilgaz’da yer alan Ilgaz Mountain Resort otelini yenilerken, aynı yerde yeni bir otelin inşasına başlayan Ferko, 22.5 milyon dolarlık yenileme ve yeni yatırımla Abant’a rakip olmayı hedefliyor



İnşaat, gayrimenkul ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Ferko İnşaat, Batı Karadeniz’in kış turizminde bakir kalan ili Kastamonu’da mevcut yatırımlarını genişletiyor. Kastamonu Ilgaz Milli Parkı’nda yer alan Ilgaz Mountain Resort Oteli’ni yenileyecek olan Ferko, bu yatırımın yanında yeni bir otel de inşa ediyor. Yeni oteli 15 milyon dolar yatırımla açacak olan Ferko, mevcut resort otelin yenilemesiyle birlikte toplam 22.5 milyon dolar harcayacak.


Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, bu yatırımla mevcut 446 yatağa sahip tesisin kapasitesini 750’ye çıkaracaklarını söyledi.


İnşaatı başladı


Konferans ve kamplarda da Abant ve Kızılcahamam’a rakip olmayı hedeflediklerini belirten Meriçten, yenileme ve yeni otel projesini Mayıs 2015’te bitireceklerini söyledi.


Ferit Meriçten, Milli Park içinde 49 yıllığına tahsisi alınan Ilgaz Mountain Resort’un 12 yıldır faaliyette olduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi: “Yeni otelimiz Ilgaz Dağı’nın 1.750 metre yüksekliğindeki 60 bin metrekarelik orman tahsisli alan içerisinde kurulacak. Otel, 144 oda ve 268 yatak kapasitesine sahip olacak. İnşaatımız 50 gündür devam ediyor.”


Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten de, Ilgaz Dağı’nın, 20 milyon liraya mal olacak 4.2 kilometrelik yeni kayak pistiyle alternatif kış turizmi merkezi olacağını ifade etti.  Meriçten, havaalanının etkisi ve kayak pistlerinin tamamlanmasının ardından Ilgaz’da turizmin 12 aya yayılacağını anlattı.


Kastamonu için cesaret verdik


FERİT Meriçten, kendilerinin Ege’li olduğunu ancak Kastamonu’ya yıllar önce yatırım yapmaya başladıklarını belirterek, “Kastamonulu 500 işadamının iştirakiyle kurulan ve şu anda pasif durumda bulunan Kastamonu Holding bünyesinde şehre birçok yatırım yaptık. Ilgaz Mountain Resort da birlikte yapılan yatırımlardan biriydi. Bu holdingle Kastamonu’ya yatırım için cesaret verdik” diye konuştu.


Simülatörle kayak yapılıyor


ILGAZ’da kar kalitesinin Uludağ ve Kartalkaya’dan iyi olduğunu dile getiren Ferit Meriçten, Ilgaz’da aralıkta kış turizminin başladığını söyledi. Tesise kuracakları kayak simülatörleriyle kar olmadığında da hizmet vereceklerini belirten Meriçten, “Kayak simülatörleri kuruyoruz.  Bilmeyenler burada öğrenip, asıl pistlere de çıkabilir” dedi. 


Vatan


Geri Dön