29 / 04 / 2024

FETÖ'nün Gazipaşa'daki yurdu, devlet tarafından hizmete açılacak!

FETÖ'nün Gazipaşa'daki yurdu, devlet tarafından hizmete açılacak!

Gazipaşa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan inşaat halindeki yurt, devlet tarafından üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Böylelikle Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorunu ortadan kalkmış olacak.



GAZİPAŞA’DA Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile bağlantısı olduğu iddia edilen şirket tarafından İstiklal Mahallesi’nde yaptırılan ve kaba inşaatı tamamlanan 3 katlı öğrenci yurdunun, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından kullanılacağı öğrenildi. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında FETÖ’ye ait olduğu tespit edilen yurt inşaatına, devlet tarafından el konuldu. Gazipaşa’da büyüklüğüyle dikkat çeken yurt inşaatında KYK’dan gelecek heyetin önümüzdeki günlerde inceleme yapılacağı öğrenildi.


YURT SORUNUNA ÇÖZÜM

Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim-öğretim gören ve yılardır barınma yeri problemi yaşayan öğrencilerin böylelikle kalacak yer problemi ortadan kalacak. KYK yetkililerinin incelemesinin ardından hızlı bir şekilde yapımı başlayacak olan yurdun kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.  Gazipaşa’ya açılacak olan yeni fakülteler ile birlikte, Gazipaşa Belediyesi tarafından tahsis edilen yurt arazisine ikinci bir yurdun daha yapılacağı, yapılan yurdun ardından yüksek öğretim yurtlarının kız ve erkek olarak ikiye ayrılacağı öğrenildi.


BELEDİYE YURT YERİ TAHSİS ETMİŞTİ

Gazipaşa Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu’nun yurt sorununu çözecek arazi tahsisi yapılmıştı. Pazarcı Mahallesi’nde Gazipaşa Belediyesi’ne ait 6 buçuk dönümlük alanın yurt yapımı için üniversite adına tahsisi gerçekleştirilerek, imar komisyonundan gelen karara, 3 yıl içinde yurdun yapılıp açılması kaydı koyulmuştu.


Gazipaşa Manşet 


Geri Dön