27 / 04 / 2024

Feyzi Bingöl'den yeni deprem açıklaması!

Feyzi Bingöl'den yeni deprem açıklaması!

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremi önceden tahmin eden ve uyarı yapan Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Feyzi Bingöl, Sözcü Gazetesi’ne konuştu.



Elazığ‘da 2019 Aralık ayında meydana gelen 4.9’luk depremden sonra Sözcü Gazetesi’ne konuşan eski Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bölgede daha büyük depremler beklendiğini açıklamıştı. Açıklama sonra ise Elazığ’da 6.8’lik deprem meydana geldi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bundan sonra meydana gelebilecek depremler hakkında Sözcü Gazetesi’ne açıklamalar yaptı. Bölgenin güneydoğusu ya da kuzeydoğusunda bir hareketlilik beklediklerini dile getiren Feyzi Bingöl, şu açıklamalarda bulundu:

Zamanını bilemeyiz ama…

“Ben 40 yıldır bu bölgede çalışıyorum. Bu büyüklükte bir depremin olacağını yaptığımız çalışmalarda zaten görüyoruz. Ama gün olarak söyleyemiyoruz. Orada arkadaşlarla yaptığımız çalışmalarla bunu söylüyorduk. O fayı iyi tanırsanız hareketlenmede depremi görebilirsiniz. Ancak zamanını bilemeyiz.”

En fazla 7 civarında olur

“Bundan sonra o bölgede bir müddet sakinleşir fakat bu depremin olduğu yerin güneydoğusu Kahramanmaraş’a ya da kuzeydoğusu Bingöl’e doğru olan bölgelerde bir hareketlilik olabilir. Ama onunda dediğimiz gibi zamanını söylemeyiz. Büyüklüğü ise yine bu civarlarda olur. Doğu Anadolu Fay hattında olacak deprem en fazla 7 civarında olur.”

Uzmanlar uyarıyor: Artçı depremler olabilir!


Geri Dön