14 / 05 / 2024

Fiat Egea satışlarda açık ara zirveye yerleşti: 2023 ilk yarısında en çok satan ikinci el araç oldu!

Fiat Egea satışlarda açık ara zirveye yerleşti: 2023 ilk yarısında en çok satan ikinci el araç oldu!

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, 2023'ün ilk yarısında en çok satılan 10 araç modelinin zirvesinde Fiat Egea'nın yer aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Serdıl Gözelekli, söz konusu açıklamasında, hem kurdaki yükseliş hem de sıfır araç tedarikindeki sorunlar nedeniyle ikinci el araç satışlarının gittikçe arttığına dikkat çekti. 

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, 2023 yılının  ilk 5 ayında ikinci el araç satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 yükseldiğinin altını çizdi. 

Fiat Egea satışlarda açık ara zirveye yerleşti: 2023 ilk yarısında en çok satan ikinci el araç oldu!

Serdıl Gözelekli, konuya ilişkin "Özellikle yüksek enflasyon sonrasında döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe paralel sıfır araca erişim neredeyse imkansız hale geldi. Bu süreçte ihtiyacını karşılamak isteyen kullanıcılar, ikinci el otomobile yüksek bir talep gösterdi. Buna bağlı olarak yılın ilk 5 ayındaki ikinci el araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı. Gelinen noktada, Ocak 2023’ten Mayıs 2023’e kadar geçen 5 aylık sürede ikinci el otomobiller yüzde 36 değerlendi" açıklamasında bulundu ve ikinci elde en çok ilgi gören otomobilin de Fiat Egea olduğunu aktardı. 

"Renault Clio ve Renault Megane ilk üçe giren diğer modelleri oluşturdu. En çok ilgi gören bu modellerin en büyük ortak özelliği ise fiyat performans açısından kullanıcıları tatmin etmeleri" diyen Gözelekli, VavaCars olarak; ikinci el piyasasındaki bu hareketliliğin 2023 yılının sonuna kadar artarak sürmesini beklediklerinin de altını çizdi. 

TOKİ İzmir projesinde son dakika! 614 konutluk yeni proje için tarih resmen belli oldu!

Son Dakika tarih verildi: Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor!

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 


Geri Dön