28 / 04 / 2024

Fikirtepe mağdurlarının umudu Mücahit Demirtaş oldu!

Fikirtepe mağdurlarının umudu Mücahit Demirtaş oldu!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sorunu çözülmeyi bekliyor. Kira yardımları kesilen mağdurlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirilen Mücahit Demirtaş'ın umut olduğunu belirtti.



Türkiye'de kentsel dönüşüm denilince ilk akla gelen bölge olan Fikirtepe'de sorunlar çözülmeyi bekliyor. Yarım kalan projeler ve kira yardımlarının kesilmesi bölge halkının mağduriyetine yol açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirilen Mücahit Demirtaş mağdurların umudu oldu.

DEMİRTAŞ'A İNANCIMIZ TAM

Fikirtepe mağdurları adına konuşan Engin Akgüzel, Demirtaş'ın bölgedeki sorunları çözmesini beklediklerini söyledi. Akgüzel, "Mücahit Demirtaş, seçimlerden sonra Fikirtepe'deki il müdürlüğü bürosunda bizlerle bir araya geldi. 2-3 saat boyunca görüşme yaptık. Sorunlarımızı dinledi. Buradaki problemli projelerin çözüleceğini ve devletin kira yapacağını söyledi. Sayın Demirtaş'ın bakan yardımcısı olması bizleri çok mutlu etti. Fikirtepe'yi bilen, bizleri dinleyen birinin sorunları çözeceğine inancımız tam" açıklamasında bulundu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mücahit Demirtaş'ın önümüzdeki zamanlarda Fikirtepe'deki problemlerin çözümü için bölgede yeniden vatandaşlarla bir araya gelmesi bekleniyor.  

MAĞDURLAR ÇADIRDA KALIYOR

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm mağdurları çadırlarda kalmaya başladı. Kira yardımı alamayan ve yarım kalan projeleri protesto edenler bölgede 'çadırkent' kurdu. Engin Akgüzel vatandaşların 44 gündür çadırlarda yaşadığını belirterek, çadır sayısının da 10'a ulaştığını açıkladı.


Geri Dön