04 / 05 / 2024

Finans Analisti İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu gibi açıklama: ‘Çok yakında kriz patlak verecek’

Finans Analisti İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu gibi açıklama: ‘Çok yakında kriz patlak verecek’

​​​​​​​Altın fiyatları Fed faiz kararı ile çifte rekora koşarken, ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altın fiyatı da ekranlarda rekoru gösterdi. Peki altın fiyatları için yükseliş sürecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘Çok yakında patlayacak’ diyerek flaş bi



ABD Merkez Bankası Fed, politika faizini beklentiler kapsamında 25 baz puan yükselterek 2007’den bugüne kadar en yüksek seviye olan yüzde 5-5,25 aralığına çıkardı. Kararın ardından açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artışlarını durdurmaya ilişkin bir karar alınmadığını ifade etti. Powell, "Enflasyon yüksek kalırsa faizleri indirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Finans Analisti İslam Memiş ten kıyamet senaryosu gibi açıklama: ‘Çok yakında kriz patlak verecek’

ONS VE GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Kararın ardından ons altın 2020 yılı Ağustos ayındaki 2.074 dolarlık rekor seviyesini geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Daha sonra, 2.082 dolar seviyesine yükseldi. Ardından 30 dolarlık bir düşüş yaşayan ons altın 2.050 dolar bandında işlem gördü.

İşlenmemiş gram altın fiyatı da ons altınla beraber yeni rekor seviyesini görürken, serbest piyasada 1.302 liraya kadar çıkan altının gram altın ise 1.279 lira bandında işlem gördü.

İşte detaylar...


Geri Dön