05 / 05 / 2024

Finansal terim indikatör ne demek? İndikatörler ne işe yarar?

Finansal terim indikatör ne demek? İndikatörler ne işe yarar?

Dolar, kripto, altın ve borsa yatırımcıları tarafından takip edilen konulardan biri olan indikatör, finansal bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımcılara al sat işlemlerinde sinyal gösteren indikatörler, önemli yol göstericilerdir. İşte indikatörler hakkında detaylı bilgiler haberimizde…



İndikatör nedir?

Finansal piyasalarda kullanılan bir terim olan "indikatör", yatırımcılara fiyat hareketlerini analiz etme ve gelecekteki piyasa eğilimlerini tahmin etme konusunda yardımcı olan bir araçtır. İndikatörlerin kullanılması, gelecekteki düşük hata payıyla elde edilen fiyat değerlerini ortaya çıkarır. İndikatörler iki temel gruba ayrılır. Bunlar genel ekonomik indikatörler ve teknik indikatörler şeklindedir. Ekonomik indikatörler, ekonomiyi ve belirli sektörlerin büyüyüp daralmasını ölçmeyi sağlar. Bu finansal terim aynı zamanda istatiksel gösterge olarak da adlandırılabilir.

İndikatörler, basitçe hisse senetlerine ilişkin temel analiz yapar. Güncel ekonominin ve halka açık şirketlerin performansını ölçmek için spesifik göstergeler kullanır. Bu göstergeler, yatırımcılara şirketlerin hisse senedi performansı hakkında fikir sağlamak amacıyla kullanılır. Teknik borsa indikatörleri, yatırımcıların belirli finansal piyasalarda fiyat yönünü tahmin etmek için sıklıkla başvurdukları önemli rehberlerdir. Bu  finansal piyasalar arasında Forex, hisse senedi ve emtia önde gelir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön