27 / 04 / 2024

Fındık üreticileri dikkat! TMO fındık mı satacak? Yetkili isimden şoke edecek açıklama!

Fındık üreticileri dikkat! TMO fındık mı satacak? Yetkili isimden şoke edecek açıklama!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık satacağı iddialarına yönelik, " Toprak Mahsulleri Ofisi, 'deposunda bulunan eski ve yeni aldığı fındığı piyasaya sürecek ve fındık satışı yapacak' deniliyor. Bunların hiçbirine itibar etmeyelim” ifa



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) depolarındaki fındığı satacağına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta artık hasatların sona erdiğini söyleyen paylaşan Soydan, yaklaşık bir aydır üreticilerin ihtiyacı kadar pazara fındık indirdiğini aktardı.

Soydan, TMO’nun daha önceden açıklanan fiyatlardan 28 Ağustos itibarıyla, serbest piyasasının da 72 TL’den alımlara başlandığını ifade etti.

 Fındık üreticileri dikkat! TMO fındık mı satacak? Yetkili isimden şoke edecek açıklama!

Fındık fiyatının son haftalarda hızla artışa geçtiğini vurgulayan Soydan, "Serbest piyasada ortaya çıkan rakamlar TMO'nun açıkladığı alım fiyatlarını geçerek bugünlerde 100 TL seviyelerinde işlem görüyor” şeklinde konuştu.

Soydan, üreticilerin mümkün olduğunca elindeki fındığı deposunda bulundurmaya özen gösterdiğine vurgu yaparak, bu sezon fındık piyasasında oluşan rakamları üreticilerin bir nevi belirlediğini kaydetti.

Üreticilerin elindeki mahsulü daha iyi fiyattan satma direncinin çeşitli algılarla kırılmaya çalışıldığını söyleyen Soydan, "’TMO, deposundaki eski fındığı ve yeni aldığı fındığı piyasaya sürecek. Aynı zamanda, fındık satışı yapacak’ şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara itibar etmeyelim” dedi.

Bu algıların kim ya da kimlerce yapıldığını bilmediklerini vurgulayan Soydan, "Buradaki hedef üreticinin panik olmasına neden olarak elindeki ürünün hızla pazara inmesini sağlamak. Bu algıların tamamı üreticilerin elindeki fındığı daha ucuza almak için” diye konuştu.

Süreci yakinen izlediklerine dikkati çeken Soydan, "Konuya ilişkin TMO yetkilileri ile bizzat istişare ederek bilgiler aldık. Ofisin bu süreçte piyasaya fındık satması gibi çalışmasının olmadığını öğrendik. TMO halen fındık alımlarına devam ediyor. 31 Aralık tarihine kadar da deposunu üreticilere açtı” ifadelerini kullandı.

Fındık üreticileri dikkat! TMO fındık mı satacak? Yetkili isimden şoke edecek açıklama!

"ÜRETİCİLERİMİZDEN VE KAMUOYUNDAN İTİBAR ETMEMELERİNİ İSTİYORUZ"

TMO'nun alımlara son vermesinin ardından piyasaya fındık sürebileceğini açıklayan Soydan, "Bunun zamanı var. Üreticide ne kadar fındık kalmış, serbest piyasadaki rakamlar nedir. Bunların hepsinin değerlendirilmesinin ardından adımlar atılacaktır. Fakat bugünlerde TMO'nun fındık satacağına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Üreticilerimizden ve kamuoyundan buna itibar etmemelerini talep ediyoruz” diye konuştu.

Emekliye yüzde 39,61 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin 470 TL olacak! İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

A101’den kahve tiryakilerine müjde! Kahve makinesi 499 TL’ye, kahve öğütücü 329 TL’ye elektrikli cezve 149 TL’ye düştü!

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön