27 / 04 / 2024

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Kentsel dönüşüm seferberliği, pek çok sektörü de harekete geçirdi. Domino etkisi oluşturarak, inşaat başta olmak üzere diğer yan sektörlerde de üretim ve büyüme artması bekleniyor. 



Afet riski altındaki alanların dönüşümünü kapsayan kentsel dönüşüm, önce inşaat sektörünü daha sonra da domino etkisi yaparak nakliye, beyaz eşya, mobilya ve mutfak eşyaları piyasasına hareketlilik kazandıracak. Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto'nun haberine göre bu hareketliliğin, dönüşüm projelerinin bitmesiyle 2024 yılında daha da artacağı düşünülüyor. Böylelikle pek çok sektörde yeni istihdam ve üretim artacak.

MOBİLYA PİYASASI CANLANACAK

Konutunu yenileyecek olanların ev eşyasını da değiştireceğini düşünen firmalar, senelik üretim kapasitelerini yükselterek talebe yetişmeyi hedefliyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe yaşanacak olan hareketliliğin mobilya sektörünü de canlandıracağına değinen Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Gürcan, “Kentsel dönüşüm seferberliği, mutlaka mobilya ihtiyacı da doğuruyor. İstanbul Fikirtepe'deki dönüşüm projesi tamamlandı ve katkısını gördük. Deprem bölgesinde şu an bir yoğunluk bulunuyor ve etkisini hissediyoruz. Bunun daha da artmasını bekliyoruz. Söz konusu bu projeler, diğer sektörler gibi mobilya piyasasını da canlandıracak” dedi.

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

KONUTLA BİRLİKTE EŞYA DA YENİLENİYOR

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada açıklanan kentsel dönüşüm kampanyasının yan sektörlere katkısına değindi. Mesut Öksüz, şöyle konuştu: “Kentsel dönüşümde yaşanan hareketlilik konutların olmazsa olmazı mobilya, ev ve mutfak eşyaları sektörleri için ekstra bir hareketlilik de katacak. İnsanlar konut değiştirirken genel olarak mevcut mutfak eşyalarını yenileme veya eksiklerini gidermek istiyor. Küçülen konutlarla birlikte kullanılmayan eski tarz mutfak eşyalarının yerini yeniler alacak.”


YÜZDE 10 KATKI BEKLİYORUZ

Taç Ev Ve Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Esra Kuştemir de açıklamasında “Son dönenlerde sık sık gündeme gelen konut satışları bizi doğrudan ilgilendiriyor. Söz konusu süreç, sektörümüze de en azından yüzde 5-10 arasında bir katkı sağlayacak. Mutfak eşyalarının en çok alındığı zamanlardan bir tanesi de hep taşınma zamanları oluyor. Yeni ürünlere talep de artıyor. Kahve makineleri ile airfryerlara bir ilginin olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAREKETLİLİK DEMEK

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kentsel dönüşüm demek, kentte bir hareketlilik de demek. Enflasyondaki düşüş sağlanıp inşaat maliyetleri de aşağıya inerse kentsel dönüşümden faydalanmak isteyenlerin sayısı daha da artacak. Söz konusu bu süreçte de özellikle nakliye şirketleri, emlak ofisleri için hummalı bir dönem başladı” diye konuştu.
 

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

TOKİ ve KİPTAŞ arasında sular durulmuyor! Ali Kurt, 'TO

TOKİ'den 3 şehre 583 yeni konut geliyor!


Geri Dön