16 / 05 / 2024

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Genelde Türkiye üzerinde yaptığı düşük notlarla ''sıfırcı'' olarak bilinen Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli kredi notunu 'B' olarak kaydetti



Ayrıca ülke notundaki negatif görünüm sebebiyle Türkiye’nin Ülke Tavanının “B” dolaylarından düşürülme ihtimalini yansıttığı açıklandı.

Ülker’in Kasım 2022’de finansal varlık portföyünün neredeyse tamamını tasfiye ettiği ve 292 milyon doları peşin mevduat olarak yatırdığı ifade edildi.  Bunun yanı sıra Fitch’in, Ülker’in peşin idaresi uygulamalarında bir iyileşme gördüğü bildirildi.

Ülker’in ana şirketi Yıldız Holding A.Ş.’ye hala yaklaşık 66 milyon dolar seviyesinde kredisi olduğundan, alakalı taraflara verilen krediler bir kredi zayıflığı olmaya devam ettiği bildirildi.

“FCR 2023’te Negatif Olarak Kalabilir”

Fitch, Ülker’in FAVÖK net kaldıracının 2022 bitiminde yaklaşık 4 kat düştüğünü tahmin etti. Bu sene TL’nin değer kaybının maliyetler ve borç  üzerindeki olumsuz etkisine rağmen, daha çok kaldıraç indirimi için fırsat gördüklerini ifade etti. ‘B’ derecesinin, Ülke Tavan kısıtlaması sebebiyle yükseltmenin şu anda mümkün olmadığı ifade edildi.

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Şirketin serbest peşin akışı (FCR) ölçütünün 2021-2022 senelerindeki negatif olduğu ve bunun 2023’te de süreceği belirtildi. Fakat Ülker’in  peşin imalatının 2024’ten bu yana artarak Ekim 2025’teki 650 milyon doları tutarındaki Eurobond vadesinden önce likidite oluşturmaya yardımcı olabileceği ifade edildi. 

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön