29 / 04 / 2024

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Genelde Türkiye üzerinde yaptığı düşük notlarla ''sıfırcı'' olarak bilinen Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli kredi notunu 'B' olarak kaydetti



Fitch Ratings, şirketler, hükümetler ve diğer kuruluşlar hakkında kredi derecelendirme, araştırma ve risk analizi sağlayan küresel bir kredi derecelendirme kuruluşudur.  Fitch derecelendirmeleri yatırımcılar, borç verenler ve diğer finansal piyasa katılımcıları tarafından bir kuruluşun kredi değerliliğini ve borcunu geri ödeme kabiliyetini 
değerlendirmek için kullanılır. Fitch, Standard & Poor's ve Moody's ile birlikte en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biridir.

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kredi derecelendirmesi hakkında açıklama yaptı. Fitch Ratings, şirketin derecelendirme notunu paylaştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası derecelendirme şirketi Fitch Ratings, Ülker Bisküvi’nin uzun vadeli kredi notunu B, görünümünü ise “Negatif” olarak yukarı ivmeli revize etmiştir.” Fitch Ratings’in konuyla alakalı kendi resmi sitesinde yer alan ifadede ise derecelendirmenin Ülker’in bu zamana kadar maliyet yükselişkerini başarılı bir halde atlatmasını sağlayan Türkiye şekerleme pazarındaki kuvvetli pazar konumu ile desteklendiği ifade edildi.

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Ayrıca yeterli karlılık ve uzun vadede pozitif serbest nakit akışı (FCF) imalatının tekrar başlaması beklentilerinin de etkili olduğu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön