29 / 04 / 2024

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM), 2022’nin paylaştığı son açlık-yoksulluk sınırı bilgilerini paylaştı. BİSAM'ın paylaşımı 8500 TL'lik asgari ücret oranı baz alındığında Yoksulluk sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 20 bin liraya yaklaştı.



Yoksulluk, genellikle bir bireyin ya da bir toplumun mali durumunun yetersiz olduğu ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı durum olarak tanımlanır.  Bu ihtiyaçlar arasında gıda, barınma, sağlık hizmetleri, eğitim ve giyinme gibi temel ihtiyaçlar yer alır. Yoksulluğun sebepleri arasında ekonomik,  sosyal ve politik faktörler yer almaktadır. Yoksulluğun önlenmesi için genellikle sosyal ve ekonomik reformlar önerilir.

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 


 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini temel alan 

BİSAM’ın araştırmalarına göre Aralık 2022 döneminde dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 8 bin 167 liraya çıktı.

Yeni sene için 8 bin 506 TL olarak açıklanan yeni asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki fark 339 TL'ye düştü.

BİSAM’ın Aralık ayı raporuna göre yoksulluk sınırı ise 28 bin 249 TL’ye yükseldi. Son rakamla beraber asgari ücret ile yoksulluk sınırı arasındaki fark 19 bin 743 TL'ye çıktı.

BİSAM’ın açıkladığı Aralık ayı açlık sınırı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş), hesaplamaları ile paralel ilerlemiş oldu.

Türk-İş, dört kişilik bir ailenin aylık gıda giderleri baz alındığı açlık sınırını 8 bin 130 TL olarak söylenmişti.

Dört kişilik bir ailenin tüm masraflarının hesaplandığı yoksulluk sınırının ise 26 bin 483 TL’ye yükseldiğini duyurmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön