02 / 05 / 2024

Dolar uçtu temmuz zammı buhar oldu! Asgari ücret cebe girmeden eridi!

Dolar uçtu temmuz zammı buhar oldu! Asgari ücret cebe girmeden eridi!

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte asgari ücret zammı belli oldu. Ancak dolar kurunun yükselmesiyle asgari ücret cebe girmeden 59 dolar eridi. İşte detaylar...



Asgari ya da diğer adıyla minimum ücret, işçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük maaş bedeli olarak tanımlanıyor. Her sene Ocak ayında güncellenen bu rakamlar son iki yılıdır senede iki defa arttırıldı.

Bir işçiye ödenebilecek minimum ücret bu sene Ocak ayında 8.506,80 TL olarak belirlenmişti, Ancak 2023 Temmuz-Aralık dönemi için asgari ücret 11.402,32 liraya çıkarıldı.

Vatandaşı enflasyona ezdirmek istemeyen hükümet ne yazik ki hedefine ulaşamadı. Çünkü peş peşe gelen zamlar ve artan dolar kuru asgari ücretin cebe girmeden erimesine neden oldu. 

İşte zamlar, yüksek dolar kuru ve asgari ücrete ilişkin tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön