15 / 05 / 2024

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM), 2022’nin paylaştığı son açlık-yoksulluk sınırı bilgilerini paylaştı. BİSAM'ın paylaşımı 8500 TL'lik asgari ücret oranı baz alındığında Yoksulluk sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 20 bin liraya yaklaştı.



Sağlıklı Beslenmenin Toplam Maliyeti 7 Bin 552 TL

Açlık ve yoksulluk sınırı raporunda TÜİK’in Aralık 2022 gider gruplarına göre endeks rakamlarını temel alan BİSAM, sağlıklı şekilde beslenmenin toplam aile bütçesine giderinin 7 bin 552 TL olduğunu açıkladı.

Gıda harcamaları haricinde eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler de ilave edildiğinde dört kişilik bir ailenin aylık maliyetinin  26 bin 123 TL'ye ulaştığı tespitinde bulundu.

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

En Yüksek Maliyet Grubu Süt ve Süt Ürünleri Oldu

Günlük giderler temel alındığında en yüksek maliyet grubunda süt ve süt ürünleri yer aldı. Günlük 99,91 TL'lik gider gerektiren süt ve süt ürünleri  grubunu, minimum 41,76 TL ile et, tavuk ve balık grubu takip etti.

Günlük harcama tutarı sebze ve meyve için 47,26 TL oldu. Temel gıda maddesi ekmek için yapılması gereken günlük harcama tutarı 23,41 TL olarak hesaplandı.  Katı yağ ve sıvı yağ için günlük 18,37 TL, yumurta için 6,92 lira; şeker, bal, reçel ve pekmez için 8,51 TL ayrıldı.

KAYNAK: www.birlesikmetalis.org

 

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Oyun severler müjde! Bu iddia doğru ise çok sevilen oyun Epic Games Store indirimli geliyor

Ford Tourneo Connect ve Tourneo Custom fiyatı ne kadar oldu? İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön