28 / 04 / 2024

Fitch, Türkiye'nin B notunu değiştirmedi!

Fitch, Türkiye'nin B notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunun 'B' olduğunu, görünümü 'negatif' olarak onayladı.



Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin kredi değerliliğini 'negatif' ve 'B' ile teyit etti.

Fitch'ten artan risk uyarısı!

Ajanstan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 'B' notu, zayıf dış finansmanı, giderek artan müdahaleci ve geleneksel olmayan politikalar nedeniyle artan ekonomik bozulmaların yanı sıra siyasi ve jeopolitik riskleri yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Ajans, Türkiye'nin enflasyon oranının 2023'te ortalama yüzde 59, büyümenin 2022'de yüzde 5,6 ve 2023-2024'te yüzde 2,9'a ulaşacağını tahmin ediyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön