02 / 05 / 2024

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten çarpıcı yorumlar geldi. Fitch Türkiye'de şartların giderek daha da kötüleşeceğini ve TL'deki değer kaybının da en az 2024'e kadar süreceği yorumunda bulundu.



Türk lirası 2022 yılında yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. 2021 yılında ise TL, dolar karşısında yüzde 80 oranında değer kaybetmişti. Dolar ve euro bugün 2022 yılının zirve seviyesini ulaştı!

Reuters dün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervinin 26 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 1,26 milyar dolara azalarak 12,6 milyar dolara gerilediğini aktardı. Böylece iki haftadaki düşüş 3 milyar doları aştı. Reuters'a bilgi veren bankacılar, son haftalarda Merkez Bankası rezervlerine başka bir ülkenin merkez bankasından 1-2 milyar dolarlık bir para aktarıldığını belirtmişti.

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

FITCH: KÖRFEZ BANKALARI TÜRKİYE'DEKİ ŞUBELERİ NEDENİYLE ZARARDA

Fitch de, TL'deki değer kaybının 2024 kadar sürmesini beklediklerini açıkladı. Fitch, Körfez ülkelerinden bankaların Türkiye’deki faaliyetleri nedeniyle zarara girdiğini belirtti. Türkiye’deki koşulların gittikçe kötüleştiğini söyleyen Fitch, Türk Lirası’nın değer kaybının bu bankaları etkilediğini vurguladı.

Fitch’e göre Türkiye’de şubesi olan Körfez bankalarının 2022’nin ilk yarısındaki net zararı 950 milyon dolar oldu. En fazla zarar eden bankaların Birleşik Arap Emirlikleri’nden NBD ve KFH olduğu açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön