18 / 05 / 2024

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten çarpıcı yorumlar geldi. Fitch Türkiye'de şartların giderek daha da kötüleşeceğini ve TL'deki değer kaybının da en az 2024'e kadar süreceği yorumunda bulundu.



Fitch, Türkiye’de 2022’nin ikinci yarısı ve 2023’te enflasyonun yavaşça azalmasıyla birlikte bu bankaların zararlarında da benzer bir azalma görmeyi beklediklerini belirtti. Kuruluş TL’nin en az 2024’e kadar değer kaybedeceğini fakat bu zorluklara rağmen Körfez bankalarının Türkiye pazarından çıkmayacağını tahmin ediyor.

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kuruluşa göre bu iki bankanın yanı sıra Burgan Bank’ın da Türkiye’deki zararı, toplam kârlarının yüzde 15’inden fazlasını oluşturdu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Eylül 2022 tarihinde saat 21.53'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,22 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise 1001,52 Türk Lirası değerinde.

“Sakın bozdurmayın” diyen Selçuk Geçer, dolar için tarih verdi!

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

Uçak biletlerine fahiş zam! Yolculuk yapacaklar yandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön