29 / 04 / 2024

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

FED Başkanı'nın faiz artırım mesajı sonrasında İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamalarda ABD'nin ekonomi politikasına göre nasıl kâr edileceği hakkında bilgiler verdi. Memiş'e göre altın daha da düşecek ancak kalıcı olmayacak. Memiş, dolar karşısında ne düşüyorsa onu alarak kâr edileb



Döviz yükselirken altın piyasası düşüşe başladı. Ünlü ekonomist İslam Memiş de ABD'nin ekonomi politikasına göre çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş piyasaların eylül ayına kıpkırmızı başladığını ve altının daha da düşeceğini ifade etti. Ancak altının düşüşü kalıcı olmadığını da ekledi. Ünlü ekonomist dolar karşısında düşen neyse onun alınmasını önerdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GÖRECEĞİZ”
Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 6,7 büyümesini değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, şunları söyledi:

“Genel beklenti yüzde 7,4 civarındaydı, biraz üstünde açıklandı. Özellikle Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi, doların 18 TL üzerinde olması, Euro/Dolar paritesinin güçlü durması ve jeopolitik riskler büyüme rakamları için risk oluşturuyor. Türkiye önce kurdan vazgeçti, sonra enflasyondan. Şimdi büyümeye odaklı bir politika izleniyor. Büyüme öncelikli bir ekonomi modeli var. Hane halkına yansıması önemli olacaktır. Rakamların yüksek gelmesi memnuniyet verici ancak hane halkına yansıyacak mı bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz.”

13 EYLÜL TARİHİNE DİKKAT
Son iki çeyrekte de büyüme beklentisi içinde olduğunun altını çizen Memiş, “Ancak koşullar hızlı değişiyor. Enflasyon biraz geride kaldı. 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklamasıyla beraber enflasyon da konuşulacak” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

BİR MİKTAR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Mevsimsel etkiyle beraber enflasyonda bir miktar düşüş beklediğini kaydeden Memiş, “Enflasyon daha pik yapmadı. 3. çeyrek biraz daha karışık olacak. Mevsimsel etkiden dolayı biraz gerileyebilir. Özellikle gıdada fiyatlar düşmedikçe enflasyon pik yapmış sayılmaz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön