15 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

FED Başkanı'nın faiz artırım mesajı sonrasında İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamalarda ABD'nin ekonomi politikasına göre nasıl kâr edileceği hakkında bilgiler verdi. Memiş'e göre altın daha da düşecek ancak kalıcı olmayacak. Memiş, dolar karşısında ne düşüyorsa onu alarak kâr edileb



HEM DİBİ HEM ZİRVEYİ GÖRECEĞİZ
Borsadaki yükselişleri değerlendiren Memiş, borsanın hem dip seviyeleri hem de zirveyi göreceğini tahmin ettiğini söyledi. Bunun için önce kar satışlarının gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Memiş, borsanın TL bazlı desteklenmesi nedeniyle biraz daha yükselmesinin mümkün olduğunu kaydederek Eylül ayı öngörülerini şöyle paylaştı. Eylül borsa için biraz daha karışık. Düşüşler, teknik düzeltmeleri görürüz. Devamında 3.180 puan üzerini görebiliriz. Her iki yönde de bir kırılma bekliyorum eylülde.”

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?
Emtia fiyatlarının 5 ayın dibini gördüğünü söyleyen Memiş, bunun nedenlerini şöyle açıkladı:

“Fed’in faiz artırımı kararı tüm emtiaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Altının ons fiyatı 1.715 dolar, gümüşün ons fiyatı 18,27 dolar seviyesinde. Bu baskılanmalarda sona gelindi. Belki bir miktar daha geri çekeleme olabilir. Bundan sonra yukarı yönlü hareketlerin ihtimalini daha yüksek görüyorum. Gram altında alım fiyatı 1.010 lira seviyesinde, satış ise 1.013 lira seviyesinde. Bunların yatırımcılara fırsat verdiği kanaatindeyim.”      

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ
1.000 TL'nin altına düşen gram altın fiyatını değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

“Gram altın serbest piyasada 1.002 ile 1.007 lira seviyesinde. Piyasada 1.000 liranın altına sarkmadı ama sarkma ihtimali kuvvetlendi. Çünkü ons altının fiyatı 1.700 dolar seviyesinde. Muhtemelen 1.680 dolar seviyesine kadar düşecek.”

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

“Eylül ayının ilk işlem günündeyiz ve her şey kıpkırmızı” diyen Memiş, bunun algı piyasası olduğunu kaydederek “Eylüle değer kayıplarıyla başladık. Dolar/TL seviyesi sabah 18.20 seviyesindeydi, bir müdahale geldi sanırım, şu an 18.16 TL seviyesinde. Döviz ve emtia fiyatlarında gram bazındaki düşüşlerin kalıcı olduğunu düşünmüyorum” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön