08 / 11 / 2024

Fixkim, Trabzon fabrikasında üretime geçiyor!

Fixkim, Trabzon fabrikasında üretime geçiyor!

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı malzemeleri üretimi yapan Fixkim, İstanbul ve Niğde'deki fabrikalarının ardından Trabzon'da kurduğu fabrikasında da üretime geçecek. Yüksel Balcı, üretim kapasitesinin günlük 150 ton olacağını bildirdi...




Isı, su, ses ve yangın yalıtımı malzemeleri üretimi yapan Fixkim, İstanbul ve Niğde'deki fabrikalarının ardından Trabzon'da kurduğu fabrikasında da üretime geçecek. Bu fabrikanın üretim kapasitesinin günlük 150 ton olacağını bildiren Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Trabzon'da yalıtım malzemeleri üretiminin yanı sıra hammaddenin önemli bir kısmını da kendi tesislerinde üreteceklerini kaydetti.

Firma olarak 2012 yılında ciro büyütmekten ziyade sorunsuz satışa ve ihracata ağırlık verdiklerini belirten Balcı, beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. 2013'ün ilk yansında da geçen yılın ilk altı ayma göre ciro anlamında yüzde 30'luk büyüme yaşadıklarına dikkat çeken Balcı, bu büyümede yurtdışı ve teknik ürün satış artışının etkisi olduğunu kaydetti.
Yurtdışı pazarlarından da bahseden Balcı, "Bugün itibarıyla Belçika, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa'nın merkezinde yapı marketlerde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ayrica Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Senegal, Malta, Abhazya, Türkmenistan'da da distribütörlerimiz bulunmakta ve aktif ticaret yapmaktayız" diye konuştu.
Niğde tesisinin 2012 yılı Şubat ayında üretime başladığını aktaran Yüksel Balcı, şunları söyledi: "Bu sayede lojistik anlamda iyi hizmet verebilen, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bir kısmı ve en önemlisi Akdeniz'de yaygın bayi ağı olan, ürünleri tanınan ve tercih edilen bir marka olduk. Ayrıca geçen yıl belgelendirmelere çok önem verdik. TSE-CE eksiklerimizin büyük kısmını tamamladık. İZODER ve PÜD gibi sektör derneklerinde daha aktif rol oynamaya başladık. Ar-Ge departmanımızı kadroya nitelikli teknik adam ilaveleri yaparak güçlendirdik. Laboratuvarımızı araç gereç ve ekipmanlarla donatarak, hem EPS hem de toz ürünler için CE, TSE ve özel üretimler için tüm testleri yapabilecek hale getirerek Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yaptık.

Zaman içinde bunların katkılarını göreceğimizi düşünüyoruz." İnşaat sektörünün 300 alt sektöre ve direkt olarak 40 sektöre hitap ettiğine işaret eden Balcı, hükümetlerin koydukları hedefleri yakalayabilmeleri için, inşaat sektörünün ivmesini dikkate almaları gerektiğini savundu.
Sektördeki en büyük sorunun standart dışı üretim olduğunu iddia eden Balcı, "Çalışma Bakanlığı bizim gibi göz önündeki firmaları kontrol altında tutuyor ancak hiçbir belgesi, üretim standardı olmayan firmaları kontrol etmiyor. Belli standartlardaki üretimin, belgelerin, Ar-Ge'nin maliyeti de yüksek oluyor. Ancak fiyat rekabetine gelince o firmalarla mukayese ediliyoruz" dedi.

İstanbul İstiklal Gazetesi

Geri Dön