27 / 04 / 2024

Toyota, 6 fabrikasında üretimi durdurdu

Toyota, 6 fabrikasında üretimi durdurdu

Chuo Spring Co.'nun fabrikasında yaşanan patlama sonrası 6 fabrikasında üretimini geçici durdurdu. İşte haberin ayrıntıları...



Haberde Toyota, parça tedarikçisinin fabrikasında meydana gelen patlama sebebi ile üretimi geçici olarak durdurdu. Toyota'nın yedek parça üretiticlerinden, Aiçi eyaletindeki Chuo Spring Co. şirketine ait fabrikada patlama meydana geldi. Patlama da iki işçinin yaralandığı ve patlamanın tesisteki kurutma fırınlarına hasar verdiği belirtildi.

Japon üretici Toyota'dan yapılan açıklamasına göre, patlama sonrası yaşanan parça tedarik sıkıntısı sebebi ile, Japonya'daki altı fabrikasındaki on üretim hattı geçici olarak durduruldu. Yapılan açıklamada, üretim hatlarının hafta içinde tekrardan üretime geçeceği zamanın henüz bilinmediği belirtildi. Olumsuz etkilenen üretim hatlarının Toyota'nın Land Cruiser ve RAV4 modellerine ait olduğu kaydedildi.

TOYOTA'NIN KAÇ TANE FABRİKASI VAR?

Japonya'da on iki fabrikası, on bir bağlı kuruluşu ve yirmi altı ülkede kırk altı üretim tesisi 316.121 çalışanı ile Lexus ve Toyota marka araçlar üreten şirketin ürünleri, 140'tan fazla ülkede müşterilere ulaştırılmaktadır.

TOYOTA TÜRKİYE MARKASI KİME AİT?

Ekim 2001 senesinde Sabancı Holding'in hisselerini devretmesiyle şirketin bugünkü ortaklık yapısı meydana geldi. Toyota Türkiye hisselerinin yüzde doksanı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) firmasına, yüzde onu ise Mitsui & Co., Ltd. firmasına aittir.

Toyota, 6 fabrikasında üretimi durdurdu

TOYOTA ÜRETİM FABRİKASI NEREDE?

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. üretim merkezi Türkiye'nin Sakarya şehrinde bulunan bir firmadır. Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve CH-R modellerini üreten Toyota Türkiye, Adapazarı'nda kurulmuştur. Üretimin büyük bir kısmı Avrupa'ya olmak üzere otuzdan fazla ülkeye ihraç edilmektedir.

EN ÇOK TUTULAN MODELİ HANGİSİ?

1966 senesinde il defa üretilmeye başlanan Toyota Corolla, otomotiv sektörü endüstrisinin en iyi ve em çok yuyulan efsane modeli olmaya halen devam ediyor. Ayrıca 2022 yılı satışlarına göre Corolla, bir nokta on iki milyon adet ile bir kez daha dünyanın en çok satılan modeli olmaı başardı.

TOYOTA NEDEN ÇOK TUTULUYOR?

Ulaşılabilir Fiyatı Toyota ulaşılabilir fiyat politikasıyla yıllardır en çok satan markalar arasında yer alıyor. Japon mühendisliğinin kusursuzluğunu uygun fiyatla tüketiciye sunan Toyota bu özelliğiyle ülkemizde de oldukça seviliyor.

Toyota’dan son dakika Yaris kararı! Yaris’in yeni fiyatı ne kadar oldu?

Şimdi Toyota Corolla Cross Hybrid zamanı: 250 bin TL, 12 ay  yüzde 0 faiz fırsatı

 


Geri Dön