16 / 05 / 2024

Fiyatı düştükçe düşüyor! Etiketi görenler kasa kasa alıp buzluğa atıyor!

Fiyatı düştükçe düşüyor! Etiketi görenler kasa kasa alıp buzluğa atıyor!

Kırmızı et fiyatlarının cep yaktığı bugünlerde vatandaşın alternatifi beyaz et ev çoğunluklu tavuk oluyor. Ancak balıkçı tezgahlarında palamutun fiyatını görenler kasa kasa alıp stok yapmaya başladı.



Kırmızı et ve tavuk etinden daha ucuz olmasının yanında besin değeri açısından da oldukça zengin olan palamut, fiyatıyla vatandaşın da esnafın da yüzünü güldürüyor. Fiyatı görüp kasalarca alan vatandaşlar yaptıkları stoklarla kış boyu rahat etmeyi planlıyor.

Balık Pazarı esnafı, denizlerde palamut bolluğu yaşandığını ve adet fiyatının 25 liraya kadar düştüğünü söylüyor.

"KASALARCA ALIP BUZLUĞA ATANLAR VAR"

Vatandaşlar, kış hazırlıklarına ağırlık verdikleri bugünlerde fiyatı iyice düşen palamutu kasa kasa alıp buzluğa atarak kış boyunca uygun fiyata sağlıklı beslenmeyi hedefliyor. Balıkçı esnafı, vatandaşı balığa doyuracağına söz verdiğini ve hali hazırda sözünü tuttuğunu söylüyor.

BUGÜNLERDE FİYAT AÇISINDAN EN CAZİP ET TÜRÜ BALIK

Gıda ve et fiyatlarının yükseldiği bu dönemde vatandaşın mutfağına girebilecek en cazip et türünün balık olduğunu söyleyen balıkçı esnafı, balık fiyatlarını tavuk döner ile karşılaştırınca palamutun 25 liraya kadar düşmesini olağanüstü bir gelişme olarak değerlendiriyor.

“FİYATI DUYAN KOŞUP GELİYOR, HERKES MEMNUN”

Balıkçılar olarak vatandaşa uygun fiyata protein yedirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden esnaf, balık fiyatlarını duyanların koşarak geldiğini ve herkesin memnun ayrıldığını belirtiyor.

BALIK YEMENİN FAYDALARI NELER?

Hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini koruyor, çocukların zeka gelişimine destek sağlıyor, kemikleri güçlendiriyor, hücreleri onarıyor ve depresyonun zararlı etkilerini yok ediyor. Sofraların vazgeçilmez besini olan balığın faydaları da türüne göre değişkenlik gösteriyor.

Fiyatı düştükçe düşüyor! Etiketi görenler kasa kasa alıp buzluğa atıyor!

100 gram balık etinde 250-500 miligram arasında potasyum bulunmaktadır. Balık eti, enzim sisteminde kritik rolü olan magnezyum bakımından da çok iyi bir kaynaktır.

 

 

 


Geri Dön