05 / 05 / 2024

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Covid -19 pandemisinin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte hastaneye gitmeye çekinen insanlar yeniden sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladı.



Sağlık harcamaları arttı!

Pandemide hastanelere başvurular hem kısıtlamalar hem de vatandaşların salgına yakalanma korkusu sebebiyle düşmüştü. Fakat bu yıl itibariyle hastane başvurularında hızlı bir artış gözlendi. Başvuruların ağırlıklı olarak  kamu sağlık kuruluşlarına yapılması ise dikkat çekti. Sosyal güvenlik verilerine göre bu kapsamdaki sağlık harcamaları yılın altı ayı sonunda bir önceki sene aynı döneme  oranla yüzde 66,56  artarak, 119,8 milyar TL’ye yükseldi.

Sağlık başvurularındaki sayısal artışlar yoğun olarak ikinci ve üçüncü basamak devlet hastanelerinde oluştu. Özel sağlık kuruluşlarına başvurulada sınırlı bir artış gözlemlendi. Özel hastanelere yapılan başvuru sayısında yüzde 19,25'lik bir artış olurken, ikinci basamak devlet hastanelerine başvuru sayısı yüzde 52,71'lik, üçüncü basamak devlet hastanelerine başvuru sayısında yüzde 56,93'lük bir artış olması dikkat çekti. Hastanelere  toplam 232,6 milyon başvuru yapılırken bu sayısının sadece 30,6 milyonu özel sağlık kuruluşlarına yapıldı.

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön