29 / 04 / 2024

Fiyatlar dengesini yitirdi! İşte kasko değerlerindeki son durum

Fiyatlar dengesini yitirdi! İşte kasko değerlerindeki son durum

Araç ve yedek parça maliyetlerinin yüksekliği, vatandaşları kasko poliçelerine daha çok yönlendiriyor. Ancak bu talep artışı kasko fiyatlarında da bir yükselişi beraberinde getiriyor. Piyasada kasko bedelleri ne durumda?  İşte son dönem kasko piyasası hakkında bilgiler...



Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalara göre, son dönemde araç fiyatlarındaki ve ithal edilen araç parçalarındaki yüksek artışlar kasko ve trafik sigortası primlerindeki yükselişi yüksek oranda tetikliyor. İşte kasko piyasasındaki son durum hakkında detaylar...

Fiyatlar 50-60 bin TL’den başlıyor

Son dönemlerde, araç onarım maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle trafik ve kasko sigortası yaptıran sürücü sayısında önemli bir artış gözlemleniyor. Bir önceki yıla kıyasla, bu alandaki talep ciddi anlamda yükselmiş durumda. Basit bir ayna ya da far kırılmasının bile maliyeti 50-60 bin TL'yi bulabilirken büyük hasarlarda bu rakam 200-250 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu yüksek tamir maliyetleri sürücüleri kasko ve trafik sigortası gibi korumalara yönlendiriyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemlerde sigortalı araç sayısında daha da büyük bir artış öngörülüyor.

 Fiyatlar dengesini yitirdi! İşte kasko değerlerindeki son durum

Sigortalı olmayan araçlar

Araç kategorilerine göre sigortasızlık oranlarına baktığımızda, genel olarak araçlarda sigortasızlık oranı yüzde 6 civarında. 14 milyon 890 bin aracın güvence altında olduğu görülüyor. Özellikle minibüs segmentinde 497 bin 700 adet 10-17 koltuklu araç bulunuyor ve bu araçların yüzde 20’si sigortasız durumda. 

TÜİK verilerine göre, 210 binin üzerinde otobüs mevcut ve bu otobüslerin yaklaşık yüzde 30’u sigortasız. Kamyonetlerde 4 milyon 425 bin araç bulunmakta ve bu araçların yüzde 10’u sigortasız. TÜİK’e göre 948 bin 331 kamyon kayıtlıdır ve bu kamyonların yüzde 20.34’ünde sigorta bulunmamaktadır. 

Kasko fiyatlarında son durum

Bu yıl kasko fiyatlarında yüzde 120 civarında bir artış gözlemlendi. Ancak bu durum, kasko sigortasına olan ilgiyi azaltmadı, aksine talep artış gösterdi. Beklenti ise bu ilginin ilerleyen dönemlerde de devam edeceği yönünde. Ayrıca bazı sigorta paketlerinde trafik sigortasına erişimi kolaylaştıran özel uygulamalar da hayata geçirildi.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!


Geri Dön