29 / 04 / 2024

Fiyatlar ve katkı payı oranları artınca eczanelerde de veresiye defterleri açıldı

 Fiyatlar ve katkı payı oranları artınca eczanelerde de veresiye defterleri açıldı

Bakkallardaki veresiye defterlerinin yerini eczanelerdeki kara kaplı veresiye defterleri aldı. Eczacılar her geçen gün kabaran borçlardan vatandaş ise veresiye istemek durumunda kalmaktan şikayetçi. İşte NTV'de yayınlanan haberin ayrıntıları...



Artan ilaç fiyatları ve katılım payları oranlarındaki yükseliş nedeniyle eczanelerden yapılan alışverişlerde kara kaplı veresiye defterleri devreye girdi. Özellikle çocuk ilaçlarında yaşanan veresiye talebi eczaneleri de hayır diyemez bir noktaya getiriyor. Eczane başına en az 20-30 bin lira alacağın biriktiği veresiye defterleri bazı eczanelerde 50 bin liraya kadar çıkıyor. NTV'de yayınlanan haberde son dönemde ilaç fiyatlarına gelen zamların hastaları zorlamaya başladığı belirtilerek, bazı bakkallarda olduğu gibi eczanelerde de veresiye defterleri açıldığı bildirildi. Habere göre eczanelerin veresiye defterlerinde biriken borçlar eczane başına 50 bin lirayı bulabiliyor.

"Adımız defterden eksik olmuyor"

Veresiye defterlerinin eczanelere girmesi vatandaşların ilaca ulaşmakta ne kadar zorlandığının bir göstergesi olarak öne çıkarken, eczaneler de alacaklarını tahsil edememekten ancak veresiye taleplerine de 'hayır' diyememekten yakınıyor. Eczanelerden veresiye ilaç alan vatandaşlardan biri, "Defterden adımız eksik olmuyor, her zaman paramız aynı gün yetmiyor" şeklinde açıklama yaparken, bir eczane sahibi ise 40 yıldır aynı mahallede olduğunu ve artık üçüncü neslin geldiğini, 'hayır' deme şanslarının bulunmadığını söylüyor.

"Borçlar genellikle çocuk ilaçlarıyla ilgili"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön