27 / 04 / 2024

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ailesi ya da kendisi Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen kentlerde ikamet eden üniversite öğrencileri ile OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak. Bunun yanı sıra, 2023 -2024 öğretim yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş olan öğrencilerin ise ödediği tutar yükseköğretim kurumlarınca öğrencilere iade edilecek.

Bahsi geçen karara göre ayrıca 2023 -2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi'nde ailesi ya da kendisi Filistin'in Gazze kentinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir yüksek öğretim kurumunda eğitimini sürdüren ön lisans ve lisan öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim masrafı da devlet tarafından karşılanacak.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

ÖĞRENCİLERE TELEFON, BİLGİSAYAR, TABLET VE İNTERNET HİZMETİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar, tablet ve internet hizmeti verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internetten oluşan "Genç Teknoloji Destek" müracaatlarının başladığını açıkladı.

Bakan Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar, tablet ve internet hizmeti müracaatları başladı" değerlendirmesinde bulundu.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda da üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar, tablet ve internet hizmeti verilmesine ilişkin usul ve esasların Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra Bakanlıkça "Genç Teknoloji Destek" programının uygulanmaya başlandığı açıklandı.

Üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar, tablet ve internet hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, geniş bilgilerin olduğu "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" internet sitesinden müracaatta bulunabilecekleri öğrenildi. Öğrencilerin aynı zamanda cep telefonlarından "GSBBiz" uygulamasını indirerek müracaatlarını yapabilecekleri aktarıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!


Geri Dön