09 / 05 / 2024

Flaş! 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak!

Flaş! 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak!

65 yaş üstüne toplu taşıma ücretleri ile ilgili flaş bir karar alındı. İşte detaylar...



Akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Toplu taşıma ücretlerine zam yapmak istemeyen Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi çareyi ücretsiz binişleri sonlandırmakta buldu. 65 yaş üstü başta olmak üzere tüm ücretsiz  binişlerin bitirileceği duyuruldu.

Flaş! 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak!

1 Ağustos'tan itibaren ücretli olacak

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yapılan yazılı açıklamayla ücretsiz binişlerin bitirileceğini duyurdu. Önceden 65 yaş üstü vatandaşlar, basın mensupları ve belirli iş kollarında çalışanlar için ücretsiz olarak sunulan toplu taşıma hizmeti, 1 Ağustos itibariyle ücretli hale getirilecek.

ÖTV ve akaryakıt zammı vurgusu

Açıklamada, "Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yapılan hesaplamalar sonucunda gerekli tutarın 20,00 TL olduğu belirlendi. Kooperatif olarak gelirlerini artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil, ücretsiz taşımayı sonlandırmak olduğu kanaatine vardık" denildi.

Toplu taşıma ücretlerine yapılacak zammın, toplu taşımayı ücretsiz kullanım hakkından yararlananlara ve suiistimal edenlere yansımayacağı, aksine sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bıraktığı ifade edildi. Yapılan hesaplamalara göre, günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunun, taşınan ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına bölündüğünde, yolcu başına ortalama 6,08 TL maliyet oluştuğu belirtildi.

Flaş! 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak!

65 yaş üstü vatandaşlar artık ücretli seyahat edecekler

Bu kararın ardından, 1 Ağustos itibariyle Burdur'da toplu taşıma hizmetini kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar artık ücretli olarak seyahat edecekler. Özellikle 65 yaş üstü ve basın mensuplarının yanı sıra, ücretsiz taşımadan faydalanan diğer kesimlerin bu değişiklikle nasıl etkileneceği merak konusu olurken, özellikle düzenli olarak toplu taşıma kullananların mali yükümlülüklerinin artacağı tahmin ediliyor.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin bu kararı, ekonomik koşulların ve taşıma maliyetlerinin toplu taşıma sektörüne yansımasının önemli bir örneği olarak değerlendiriliyor. Vatandaşların ve kullanıcıların bu değişiklikle nasıl bir tepki göstereceği, sürecin ilerleyen günlerdeki gelişmelerle birlikte netlik kazanacak.

Bir zam haberi daha; Damacana su fiyatları değişti! İşte 19 litrelik damacanın yeni fiyatı

‘Deprem oldu olacak’ diyen Prof. Dr. Naci Görür’den korkutan tahmin: "500 binden çok daha fazla olur"

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı


Geri Dön