04 / 05 / 2024

Flaş altın kararı! Yasak mı geliyor?

Flaş altın kararı! Yasak mı geliyor?

Dünyanın en büyük ekonomik grubunu oluşturan G7 Zirvesi, Almanya'da başladı. Reuters'a konuşan bir ABD'li üst düzey yetkili ise zirveden flaş bir altın kararının çıkacağını ifade etti.



Her yıl farklı bir ülke grubun başkanlığını üstlenirken, şu anki sahipleri İngiltere oldu. 3 günlük zirve bu yıl, Almanya'nın Bavyera Alpleri'ndeki bir kale inziva yeri olan Schloss Elmau'da 26-28 Haziran tarihleri ​​arasında düzenleniyor.

Ateş altındaki İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Joe Biden dahil olmak üzere bir araya gelen liderler, G7'nin gördüğü en büyük zorularla karşı karşıya.  Dünya, Ukrayna'daki krizde ustalaşmak için zengin demokrasiler kulübünden çıkacak kararları bekliyor ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, savaşa tepkilerini ve bunun küresel ekonomi ve gıda kaynakları üzerindeki etkisini değerlendirirken liderlere uzaktan hitap edeceği söylendi. 

Ancak Almanya, grubun görüşmelerinin doğu Avrupa'daki krizle sınırlı kalmamasını umuyor. Almanya Şansöylesi Olaf Scholz, savaşın G7'yi "iklim krizi ve pandemi gibi küresel zorluklar için sorumluluğumuzu ihmal etmeye" götürmemesi gerektiğini söyledi. Scholz, G7 demokrasilerinin daha yoksul ülkeleri desteklememesi halinde "Rusya ve Çin gibi güçlerin bundan yararlanacağı" konusunda uyardı.

Daimi G7 üyelerinin yanı sıra Arjantin, Hindistan, Endonezya, Senegal ve Güney Afrika liderleri de zirveye konuk olarak davet edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön