28 / 07 / 2024

Flaş deprem uyarısı: 6.3 şiddetinde deprem tehlikesi ile karşı karşıyayız!

Flaş deprem uyarısı: 6.3 şiddetinde deprem tehlikesi ile karşı karşıyayız!

Prof. Dr. Osman Bektaş, yaptığı açıklamayla, Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonunda 1998'deki gibi 6.3 büyüklüğünde bir depremin tekrar meydana gelebileceğine dair uyarıda bulundu. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


1998 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, aynı büyüklükte bir depreme neden olabilecek potansiyele sahip olan fay hattı hakkında uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş depreminin etkileri sonrasında, Adana bölgesi de dikkat çeken bir nokta haline geldi ve Prof. Dr. Bektaş'ın uyarısıyla daha da önem kazandı.

ADANA'NIN DOĞUSUNDA DEPREM UYARISI

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adana'nın doğusunda bulunan Maraş Bloğu'nun saat yönünde dönerek, batı kenarında Karataş-Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonu'nda (jeolojik-jeofizik verilere göre) sismik aktivite artışına neden olduğunu belirtti. Paylaşımında, bu fay zonunun 1998 yılında meydana gelen M6,3 büyüklüğündeki deprem potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Bektaş, takipçilerinin sorularına cevap verirken de "Karataş-Osmaniye-Andırın fay zonu, 1998'deki gibi 6,3 büyüklüğünde bir deprem üretebilir" şeklinde açıklamada bulundu. Bu uyarılar, Adana ve çevresinin deprem potansiyeli ve riski hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.


Geri Dön