07 / 05 / 2024

Flaş iddia: Yeni banknotlar mı geliyor?

Flaş iddia: Yeni banknotlar mı geliyor?

Ekonomist Uğur Gürses, 500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacağını iddia etti.



Türkiye'de enflasyonun durdurulamaz hale gelmesinin ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Deneyimli ekonomist Uğur Gürses, kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak yüksek enflasyon nedeniyle 500 ve 1000 TL'lik yeni banknotların basılacağını öne sürdü.

Türkiye'de kâğıt banknotlar arasında en yüksek değere sahip 200 Türk Lirası 1 Ocak 2009 tarihinde çıktı. Bu tarihte 1.52 TL'ye karşılık gelen dolar kuru neticesinde 131 dolara karşılık gelen banknotun bu günkü dolar karşılığı ise 10.74 dolara tekabül ediyor.

Flaş iddia: Yeni banknotlar mı geliyor?

Her ne kadar dijitalleşme hızla yayılsa da ülkede nakit para kullanımı hâlâ çok yaygın. 200 TL'lik banknot adedi geçen yılın mart ayında 332 milyon 350 bin seviyesindeydi. Ancak enflasyonla birlikte satın alma gücü hızla gerilerken 200 TL'lik banknotların sayısı da hızla arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön