22 / 07 / 2024

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.




Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İtalya’ya gelen milyonlarca turistin başlıca uğrak noktaları arasında yer alan, Rönesans'ın beşiği Floransa'da konutlara yönelik çok konuşulacak bir karar alındı.

Verilen detaylara göre, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Floransa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından özel alan olarak belirlenen tarihi kent merkezindeki konutlarda bundan sonra kısa zamanlı kiralama yapılmasının durdurulacağını belirtti.

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella yaptığı açıklamada alınmış olan tedbirin geriye dönük olmadığını ve 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olduğunu, bu karar doğrultusunda sadece bu tür yeni konaklama imkanı sunmak isteyenlere artık izin verilmeyeceğini kaydetti.

Floransa da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella yaptığı bu tedbirle amaçlarının "Airbnb" ve diğer kısa zamanlı konaklama ve tatil imkanı sağlayan sitelerin Floransa'nın tarihi kent merkezini bu biçimde boşaltmasını durdurmak ve yerel konutları korumak olduğunu dile getirdi.

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bunu durup böyle izleyemezdik." ifadelerini kullandı.

Verilen detaylara göre, Floransa tarihi kent merkezinde halihazırda 8 bin 500 kadar konutun bu şekilde kullanıldığı belirtiliyor.

Diğer taraftan sağ koalisyon hükümeti de İtalya'daki kısa zamanlı tatil kiralama piyasasına kısıtlamalar getirmeyi öngören bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu tasarının amacının, kısa zamanlı kiralamaların turizmde yerel konaklama kapasitesi sunan otel gibi işletmelere göre orantısız olmasının önüne geçmek, şehir merkezlerinin konut niteliğini korumak ve yerel halkın konut piyasasındaki fiyatlandırmalardan olumsuz etkilenmesini engellemek olduğu kaydediliyor.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı


Geri Dön